Ihan ensiksi, onnittelut 1- vuotiaalle Ruskalle ja kaikille sisaruksille! :)

 

Ja sitten treenikuulumisia:

Agilityn alkeiskurssi on käyty ja jatkoa aloiteltu. Koira kulkee hienosti, ohjaajalla on vielä paljon opeteltavaa... ;)

Tottiksessa meneekin sit heikommin. Mutta onneks ei ole kiire mihinkään. Nyt tarttis ottaa kunnon rypistys treeneissä ja sit taukoo. Viime aikoina ollaan otettu vain perusasentoa ja sen onnistuminen riippuu täysin päivästä. Ruskaa kun kiinnostaa yleensä IHAN kaikki mitä ympärillä tapahtuu. Kontakti- ja perusasentotreenit siis jatkuu. Kunnon pohjasta on sit JOSKUS hyvä lähteä eteenpäin... No, toivottavasti ei tarvii kauaa tahkota enää tätä! Niin ja naksutin on otettu käyttöön, hidas ohjaaja tarvii nopeat apuvälineet. ;)

Haussa tehdään vielä tuuli-ilmaisuja. Tällä viikolla oli helteiden takia taukoa, ensi viikolla varmaan jatketaan. Ilmaisut menee nyt jo todella hyvin, Ruska saa hajun jo kaukaa ja tietää mikä on homman nimi. Kohta päästään sit jos seuraavaan vaiheeseen. Ollaan kyl jo otettu yks treeni uudella tavalla, mutta päädyttiin et palataan vielä hetkeks vanhaan kunnon tapaan. Eli nyt tarkoituksena on vain kävellä kohti piiloa tuulta kohden ja päästää koira vapaaksi kun se saa hajun ja lähtee kohti piiloa. Seuraavassa vaiheessa sitten sanotaan koiralle "taikasana" eli meillä "missä" kun se saa hajun ja viedään kauemmas. Sieltä sitten lähetetään koira piilolle "taikasanalla".


Muuten ollaankin sit eletty oikeeta kesäelämää minkä mun töiltä on ehditty. Ruska on päässy monesti veneilemään ja pelastusliiveistäkin on ollu hyötyä - Laidan yli kurkkiminen kostautui uimareissulla. Onneks oltiin paikallaan sillon niin ei tullu paniikkia. Sen jälkeen Ruska malttokin hetken olla renkkumatta laidalla mutta viime reissulla oli taas piukat paikat pari kertaa. :D Kuumien ilmojen kunniaksi Ruska menee nyt uimaan jo ihan vapaaehtoisesti, eli kyllä siitä vesipeto sit kehittyi. :) Ehkä aletaankin treenaamaan vepeä. ;)

Ja sitten vielä asia josta ei vielä paljon uskalla puhua. Ruskalle on haussa "sisko", mallia saksanpaimenkoira tai malinois... Ehdokkaita on ollu pari kolme. Huomenna mennään Suskan kanssa tsekkaamaan yhtä 1,5 vuotiasta saksanpaimenta... Siitä lisää sit jos näyttää hyvältä. ;)